maanantai 13. heinäkuuta 2015

Julius Alexander 17.8.2014-20.8.2014

Tätä tekstiä kirjoitan Laurin kertoman mukaan ja lääkärinlausuntoja lukien. Itse siis olin tämän ajan meilahden teholla.

Meidän rakas pieni poikamme siis syntyi 17.8.2014 elottomana, mutta reippaan pienen pojan sydän alkoi sykkimään 6min iässä. Tai no mikään pieni poika meidän Julius ei ollut; 4100g ja 57cm <3
Eli elämä alkoi apgar pisteillä 0/0/2.
Isi oli mukana saattamassa Juliusta lastenklinikan teholle n.klo5 aamulla.
Juliukselle aloitettiin välittömästi viilennyshoito jonka piti kestää 72 tuntia ja ennnen sitä ei mitään päätöksiä tehtäisi. Ja aeeg tutkimusta eli aivojen toimintaa. Omalääkärinä K.C ja päätöksissä mukana myös M.M, S.A, T.L ja M.L

Julius oli siis intuboituna hengityskoneessa josta hän pääsi jo klo8 aamulla pois kun hengitti aivan itse. Paljon tehtiin hoitotoimenpiteitä ja paljon oli lääkityksiä Juliuksella ja osa lääkkeistä oli sen takia kun luultiin että minulla sepsis niin antibioottia ym meni varmuuden vuoksi. Verta Juliukselle piti antaa kun imukuppiulosautto aiheutti suuren verenpurkauman päähän eli sinne vuosi verta. Tämä olikin suurin ongelma kun yritettiin saada hemoglobiinit kuntoon ja samalla veren hyytymistekijät. Myös insuliinia ja dopamiinia tarvitsi.

Lauri kävi katsomassa Juliusta ja siellä meidän iso poika makoili sängyllä silmät auki ja kun Lauri puhui Juliukselle niin toinen äänteli takaisin. Hoitokertomuksessa jopa luki: Silmiin tullut päivän aikana eloa ja reagoi isän ääneen, vetää myös jalkaa pois kutituksesta.. Lauri niin pettynyt kun ei saanut vauvaa syliin. sh sanoi että heti kun Julius on vahvempi niin saa syliin ottaa. Eli viilennyshoidon päätyttyä.

-Oma ihmettely: Miksi Laurille ei tarjottu mitään tukea? Hän oli yksin kolmen lapsen kanssa kotona. Naapurit ystävällisesti auttoivat lasten kanssa, mutta silti?!? Miksi Lauria ei kehoitettu soittamaan sukulaisille tmv? Miksi ei sanottu, että isoveli ja siskot voisivat tulla pikkuveljeä katsomaan?  Miksi ei mitään?

18.8.2014 Julius oli yön aikana jouduttu intuboimaan kun oli apneoinut.
Aamulla intubaatio narkoosiin tulevaa magneettikuvaa varten. Kuvaus meni hyvin ja huomenna tarkoitus jutella vanhempien kanssa jatkosta. huomio, äidille tehty viime yönä laparotomiassa kohdun poisto. Aivotoiminta ollut inaktiivista. purkauksia ja purskeita ajoittain.
Insuliini ja dopamiini päästy purkaamaan pois kun arvot tavoitteelliset. Aloitetaan Dexdor infuusio.
Isä käynyt: letkutti maidon ja otettiin jalanjäljet äidille vietäväksi. Jutellaan isällä tilanteeesta..

-Lauri: ihmettelin kun Julius oli vaan silmät kiinni ja sh selittää jotain kun vauva ei liiku.
-Omat huomiot taas näin jälkikäteen: Miksi Lauria ei vieläkään tiedoitettu mistään? Toinen ollut niin shokissa että ei ole mistään mitään tietoa.

19.8.2014 Yön aikana aivotoiminnassa purkauksia ja purskeita joiden jälkeen aivotoiminta erinnäköistä? Julius koukistaa jalkojaan ja vaihtaa asentoa. Onko aivotoiminta palautumassa normaaliksi? Konsultoidaan omalääkäri K.C:ä. Nauhoite ei ole netissä nähtävillä ja paikanpäällä arvioidun 45min mukaan ei muutosta aivotoiminnassa ja sopii hapenpuutteeseen.

Magneettikuvien mukaan aivoissa vaurioitunut alue jonka vuoksi Juliuksesta mahdollisesti tulisi liikuntavammainen ja ei ehkä pystyisi itse nielemään. K.C sekä T.L ja M.M sitä mieltä että vauvalla ei olisi elämää edessä ja tehohoito olisi syytä lopettaa..

-Mun ihmetykset: MIKSI jo nyt? ei vielä ole 72h täynnä. Miksi ne ei halua mun lapsen elävän?

19.8.2014 klo 15 Minä itse pääsen teholta naistenklinikalle ja pyydän, että pääsen näkemään poikaani ensimmäisen kerran. Minut viedään sängyllä sinne hoitajien saattelemana koska olen niin huonossa kunnossa ja en saa vielä istua saatika kävellä.
Pääsen Juliuksen luo.. En näe vauvaa kun en saa päätä käännettyä. Vähän sivusilmällä näen Juliusta ja otan häntä jalasta kiinni. En ylety muualle. Lauri tulee lasten kanssa paikalle. Lapset aluksi leikki huoneeessa sh:n kanssa.
Muistan että sängyn päätyyn tulee joku ja puhuu.. en ymmärrä.. kuulen sanot aivotoiminta, ei ole.. Kysyn Laurilta tietääkö Sini ja äiti? Lauri vastaa: joo soitin niille. Lääkärit tivaavat mitä tehdään? Mä sanon: mä en tiedä, Lauri päätä sä! Lauri ei tiedä mitä sanoa joten ei sano mitään.
Seuraavaksi puhutaan hätäkasteesta.. En mä tiedä, joo. Nimi Julius Alexander.
On niin pimeää huoneessa. Oikeasti oli aurinkoinen päivä.
Lapset tulevat paikalle ja purskahtavat itkuun. Pelkäävät kun äiti täynnä letkuja ym ja Julius makaa sängyllä jonka vieressä paljon koneita. Yritän puhua lapsille mutta sattuu..
Julia ottaa Juliukselta käden ja jalan jäljet ja Julius kastetaan.

-Miksi Sini ei saaanut tulla entä äiti? Miksi ketään ei sanonut että äiti ja Sini voisivat tulla? Miksi ei tukea; psykologia, sos.työntekijää pyydetty paikalle?

Sairaanhoitaja sanoo, että lasten tarvii lähteä.. Naapuri hakee heidät. Sh alkaa irroittamaan Juliuksen kanyyleja ym. Julius nostetaan mun viereen tyynyn päälle. MÄ EN ITSE MUISTA TÄTÄ :(
Julius extuboidaan. Ja Julius hengittää. Mä ihmettelin että miksi hengittää kun sanottiin, että kuolee heti. menee tunti, menee kaksi, menee kolme tuntia. Lapset soittelee Laurille että isin pitää tulla kotiin, eivät halua olla naapurissa. Lauria kehoitetaan lähtemään. Mä itken ja sanon että mä oon niin väsynyt.. mitä nyt tapahtuu.. sh selittää jotain ja antaa morfiinia Juliukselle. Olen päästä ihan sekaisin enkä ymmärrä tilannetta.. haluan pois, mä en saa happea! Minut siis vietiin takaisin NKL:n klo21.

-Jos me Laurin kanssa oltaisiin jääty Julius olisi elossa. Jos me oltaisiin tajuttu mikä on asian laita me ei oltaisi IKINÄ jätetty omaa lasta yksin. Kaikki meni vaan niin pieleen kun voi. Miksi meille ei pidetty mitään palaveria ennen? Miksi minun ei annettu toipua vaan suoraan teholta laitetaan tällaiseen tilanteeseen.

Lastenklinikalla klo21-00.50 Juliukselle M.L määrää morfiinia 20min välein ja se myös annetaan niin. Hoitokertomuksessa: Juliuksen hengitys on ajoittain vaikeaa, mutta korjaa tilanteen nopeasti. Julius ei ole kivulias, mutta annetaan morphin. ja taas 20min päästä sama ja se jatkuu kunnes klo00.50 Ei kuulu enää sydämen sykettä. rauhallinen exitus.

TÄMÄ HOITO OLI KAIKKEA MUUTA KUN ASIANMUKAISTA! Meidän lapsi ja veli kuoli lääkärien takia. julius ei ollut elinkelpoinen, koska hänelle olis voinut mahdollisesti tulla jotain vammoja..

Itsellä tunne ja se mitä epikriiseistä lukenut niin kaikki tämä tapahtui vaan siksi että yritettiin peitellä muiden lääkärien virheitä..

Rakas poikamme sinua ikuisesti ikävöiden, Äiti ja Isi sekä siskot ja veli + Sini ja Mummi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti