torstai 11. elokuuta 2016

Eutanasiaa Lastenklinikalla?!

Meidän Julius vauva syntyi 17.8.2014.
Synnytyksen aikana tapahtui useita hoitovirheitä joiden vuoksi täysin terve vauva syntyikin elottomana ja sai aivoverenvuodon imukupin liiallisesta voimankäytöstä.
Juliukselle aloitettiin 72h kestävä viilennyshoito ja miehelleni Laurille painotettiin, että mitään päätöksiä ei tehdä ennen kun 3vrk on mennyt!
Julius taisteli ja hengitti jo parin tunnin ikäisenä itse. Julius reagoi jalan kutitukseseen ja isän ääneen. Juliuksen silmiin tuli myös eloa päivän aikana.
Juliukselta otettiin pään magneettikuva 1vrk:n ikäisenä, jossa näkyi hapenpuutteeseen sopivia muutoksia ja valtava hematooma johtuen imukupista.
Käypä-hoitosuosituksessa mk kuvat tulisi ottaa viilennyksen päätyttyä, että tulos olisi oikea eikä viilennys ja sedaatiolääkitys sotkisi oikeaa diagnoosia.
Itse kun pääsin teho-osastolta jossa olin 17-18.8 nukutettuna koska, vointini oli huono ja vasta kun jouduin verenvuoto shokkiin minut kiidätettiin leikkaukseen jossa todettiin, että olin vuotanut 3l verta vatsaonteloon ja kohtu piti poistaa!
Teho-osastolta kun pääsin pois halusin mennä katsomaan Juliusta niin minut vietiin Lastenklinikan teho-osastolle sängyllä. Minut oli edeltävästi vasta aamulla siirretty NKL os42. Olin täysin shokissa enkä tiennyt mistään mitään.
Olin vahvasti lääkitty koska kivut olivat karmeat!
Lastenklinikalla lääkäri tuli selittämään, että Juliuksella ei ole aivotoimintaa ja tehohoito tulee lopettaa mutta perushoitoa jatketaan.
(Eeg:n mukaan aivotoiminta oli normalisoitumassa ja tällaista luki myös potilasasiakirjoissa)
Olin sekaisin, en tiennyt mistään mitään, en edes tajunnut koko asiaa!
Mutta Lastenklinikan ylilääkäri, osastolääkäri ja neurologi tekivät päätöksen: Juliuksen hoito lopetettaan koska motorisesti tai muuten poikkeava vauva tulisi liian kalliiksi sekä ei olisi ihmisarvon mukainen. Näin siis minulle sanottiin jälkeen päin palaverissa!! Julius olisi siis mahdollisesti ollut jotenkin poikkeava tai täysin terve vauva.. Sitä emme saa koskaan tietää.
Mutta se miten Julius kuoli onkin asia erikseen!! Hänet extuboitiin eli irroitettiin hengityskoneesta ja vauva hengitti! Meni 2-3 tuntia ja mietin että "miksi Julius ei kuole" koska niin minulle sanottiin.
Havahdun yöllä klo1 jälkeen kun mulle sanotaan että Julius on nyt kuollut!
Hoitokertomus kertoo karua tarinaa:
Juliuksella lopetettiin kaikki hoidot, nesteytys ym. ainoa mitä Julius sai oli morfiinia 20min välein ja Valviran mukaan saattohoito annoksella?!?
Mutta miksi? Kysymykseen en ole suoraa vastausta saanut! Kysyin myös Juliusta hoitavalta lääkäriltä, että oliko Julius kivulias? Lääkäri vastasi että, "ei Juliuksella ei ollut kipuja"! Sama lukee potilasasiakirjoissa. Joten miksi morfiini?!
Raapaisin pintaa syvemmälle aina kun kuulin, että Lastenklinikalla kuollut 2-3vrk ikäinen vauva. Otin vanhempiin yhteyttä pyysin, että jos vain jaksavat niin tilaavat potilaskirjaukset.
Minulle ei tullut yllätyksenä, että löytyi monia vauvoja joilla synnytyksen aikainen hapenpuute, viilennys aloitettu mutta monissa tapauksissa sitä ei viety loppuun asti vaan vauva extuboitiin ja ne jotka jaksoivat itse hengittää useampia tunteja niin lääkärit puuttuivat peliin morfiinilla...
Mitä itse tästä päättelen?
Helsingin Lastenklinikka rikkoo lakia!
Eutanasia on rikos Suomessa ja murhasta tulisi rankaista lääkäreitä jotka säälimättä eutanasiaa harrastaa!
Meidän Julius murhattiin!
Teen tästä sen esimerkkitapauksen jotta lääkärit eivät leikkisi Jumalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti